Tiablon pehmeästi polttava suklaamutakakku
200 g voi
200 g tumma suklaa
150g sokeri
2 g suola
100 g gluteeniton kaurajauho
4 kananmunaa
3 rkl Tiablo Wings
Kuumenna uuni 180 asteeseen.
1. Sulata voi ja suklaa sekoittaen mikrossa tai kattilassa
2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita voi-suklaaseoksen sekaan.
3. Sekoita Tiablo Wings sekaan.
4. Lisää munat yksitellen joukkoon, hyvin sekoittaen.
5. Voitele/Öljyä vuoka (koko noin 22cm)
6. Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa 20-25 minuuttia.
Nauti jäätelön kera tai sellaisenaan.
Vinkki! Tämä kakku kestää pakastamisen todella hyvin, mutta eipä tästä juuri sinne pakkaseen kerkeä mitään laittamaan..
]]>Tiablon mifulasagne
Pastalevyt
100 g tuorejuustoa
2 kananmunaa
2 keltuaista
0,5 dl psyliumia
1tl suolaa
2rkl Tiablo Roasted Garliccia
Pastalevyjen valmistus:
1. Sekoita kaikki ainekset hyvin keskenään.
2. Asettele leivinpaperi pellille, öljyä paperin pinta hyvin.
3. Laita taikina leivinpaperin päälle ja asettele toinen leivinpaperi päälle, kauli ohueksi - tästä tulee koko pellillinen.
4. Paista koko komeus uunissa 175 asteessa 7-10 minuuttia.
5. Annan jäähtyä hetken ja leikkaa pieniksi levyiksi.
Tomaattinen mifu-kastike
1 prk Mifu raetta (330g)
500 g paseerattua tomaattia
50 g tomaattipyreetä
1 sipuli
1 kesäkurpitsa
3rkl Tiablo Roasted Garlic
Basilikaa (tuore, 1 ruukku)
Öljyä
Kastikkeen valmistus:
1. Leikkaa sipulit ja kesäkurpitsat pieneksi, paista pannulla öljyssä hyvin.
2. Lisää sekaan mifu ja jatka paistamista, että kaikkiin tulee vähän jo pintaan väriä.
3. Lisää Tiablo, tomaattipyree ja paseerattu tomaatti pannulle.
4. Lisää lopuksi basilika ja annan hautua noin 30 minuuttia.
Juustokastike
5 dl maitoa
2 rkl maizenaa
1 dl vettä
100 g juustoraastetta (mozzarella) + juustoraastetta vielä päälle
Juustokastikkeen valmistus:
1. Kuumenna maito melkein kiehuvaksi.
2. Lisää sekaan maizenaseos (sekoita vesi maizenan kanssa ensin).
3. Lisää juustoraaste ja aja kastike sauvasekoittimella tasaiseksi.
Lasagnen valmistus:
1. Laita lasagnevuoan pohjalle tomaattikastiketta ja sen jälkeen kasaa vuorotellen lasagnelevyjä ja tomaattikastiketta. Laita päällimmäiseksi juustokastike ja sitten lopuksi juustoraaste.
2. Paista 175 asteessa noin 35 minuuttia.
]]>
Tiablon rapeat jalosnäkit
270g Jalotofu
1dl Vesi
1dl vehnäjauho (onnistuu myös glut)
1rkl sipulijauhetta
1rkl valkosipulijauhetta
0,5tl savupaprikajauhetta
1rkl paprikajauhetta
0,5rkl suolaa
2rkl Tiablo Wings (myös muut Tiablot käy erinomaisesti!)
2dl Pankojauhoja (onnistuu myös glut)
1dl Öljyä
1. Leikkaa tofu noin yhden senttimetrin paksuisiksi paloiksi haluaamaasi muotoon.
2. Kuivaa tofupalat hyvin talouspaperilla
3. Sekoita vesi mausteiden, vehnäjauhon ja Tiablo Wingsin kanssa sekaisin.
4. Pyörittele tofupalat seoksessa ja sen jälkeen pankojauhoissa.
5. Paista runsaassa öljyssä välillä kääntäen, että palat saa kauniin kullanruskean sävyn.
Dippailuehdotukset:
Tiablo Wings-dippi
25 g Tiablo Wings-kastiketta
10g margariinia
1. Sulata margariini kattilassa ja vatkaa sekaan Tiablo Wings-kastike ja eikun dippailemaan!
Aurajuustodipin reseptin löydät tästä
Helpon majoneesireseptin löydät sivuiltamme tästä!
]]>Tiablon paprika-porkkanatsatsiki
3 dl turkkilaista jogurttia
1 keskikokoinen porkkana
0,5 kpl paprikaa
1tl sitruunamehua
0,5 tl etikkaa
1-2 rkl Tiablo Roasted Garlic-kastiketta (tähän sopii myös Chili ja Wings, mutta lisää sitten 1-2 valkosipulinkynttä murskattuna sekaan)
ripaus suolaa
1. Jos haluat tsatsikista oikein paksua, valuta jogurttia pari tuntia suodatinpaperin läpi.
2. Kuori ja pese porkkanat ennen raastamista ja pilko myös paprika erittäin pieneksi kuutioksi.
3. Puristele kädellä tai painele porkkanaraaste siivilää vasteen, jotta ylimääräinen neste valuu pois.
4. Sekoita kaikki raaka-aineet sekaisin, Tiabloa voit lisätä oman makusi mukaan.
5. Suosittelemme valmistamaan tsatsikin ainakin 2 tuntia ennen tarjoamista, niin ehtii makustua hyvin.
]]>
Tiablon grillattu kukkakaali
1 keskikokoinen kukkakaali
2 rkl öljyä
1 rkl Tiablon chilijauhe / 1,5 rkl valitsemaasi Tiablon kastiketta
(1tl suolaa)
1. Käsittele kukkakaali; leikkaa vihreät osat pois, huuhtele ja kuivaa
2. Leikkaa kukkakaali 4-6 osaan
3. Sekoita öljy ja valitsemasi Tiablo sekaisin
4. Pyörittele kukkakaalit öljyseokseen
5. Grillaile kukkakaalta reippaasti käännellen noin 20-25 minuuttia. Pinta saa ottaa väriä muttei palaa. Kypsennysaika riippuu kukkakaalin koosta.
6. Lisää pintaan vielä suolaa halutessasi.
Nauti grillattu kukkakaali Tiablon hummuksen kera tai muiden grilliruokien lisukkeena. Simppeliä ja taas niin maukasta!
]]>
Tiablon chili-valkosipulihummus
1 tlk kikherneitä liemessä
1-3 rkl kikherneiden lientä
2 rkl sitruunamehua
2 rkl oliiviöljyä
ripaus kurkumaa
ripaus juustokuminaa
2 tl tahinia
1-2 rkl Tiablo Roasted Garlic-kastiketta (maustele rauhassa, makustele; tähän kun vaikuttaa niin kikherneiden määrä kuin oma makumieltymys)
1. Valuta kikherneet ja huuhtele. Hox, älä kaada lientä lavuaariin!
2. Soseuta kikherneet sitruunamehun, 1 rkl kikherneliemen ja oliiviöljyn kera
3. Sekoita joukkoon muut raaka-aineet ja lisää kikherneiden lientä lisää, jos hummus on liian paksua
4. Ripottele pintaan Tiablon chilijauhetta tai paprikajauhetta halutessasi, välttämättä et ehdi tätä tekemään, sillä tämä tahna katoaa suuhun aika nopeasti!
]]>
Tiablon grillattu maissi
4 kpl esikypsennettyä maissia (alla ohje myös tuoreen,kypsentämättömän maissin grillaukseen)
50 g voita
50g Tiablo Roasted Garlic
1. Kuumenna grilli ja sulata voi.
2. Sekoita vatkaamalla Tiablo Roasted Garlic kuuman, sulatetun voin sekaan.
3. Sivele voiseosta maissin pintaan ja grillaa pintaan sopivan paahteinen väri.
4. Pyörittele maissit lopuksi vielä jäljelle jääneeseen voiseokseen ja Nauti!
Onnistuu myös tuoreella, kypsentämättömällä maissilla!
Voit käyttää myös tuoretta, kypsentämätöntä maissia, silloin pyöräytä maissit sivelyn jälkeen folioon ja grillaile 15-20 minuuttia, kunnes maissit ovat kypsät. Lopuksi ota vielä pintaan grillissä hieman paahteista väriä ja pyöräytä maissit sitten jäljelle jääneessä voiseoksessa ja Nauti!
]]>Tiablon grillatut pestoporkkanat
1 nippu kesäporkkanaa
Tiablon pestoa (resepti tästä)
öljyä
suolaa
1. Leikkaa porkkanoista naatit poissa, jätä kuitenkin noin 5cm vihreää naatinvartta jäljelle.
2. Pese porkkanat hyvin.
3. Sekoita öljyyn suola (ja halutessasi hieman Tiablon chilijauhetta)
4. Kuumenna grilli ja valele porkkanat öljyllä.
5. Grillaile porkkanoita, pyörittele ja tarkkaile ettei pinta pääse palamaan.
6. Kun porkkanoista menee haarukka läpi ota porkkanat pois grillistä ja pyöräytä kuumana peston sekaan.
]]>
Tiablon pehmeästi polttava pesto
2dl aurinkokuivattua tomaattia
1 dl manteleita (kuorineen tai ilman)
1dl parmesaania
2rkl öljyä
4rkl Tiablo Roasted Garlic (resepti onnistuu myös muilla Tiablon kastikkeilla, jos käytät Tiablo Chiliä tai Tiablo Wingsiä tähän; paahda pannulla pienessä määrässä öljyä pari valkosipulinkynttä)
1. Paahda mantelit kuumalla pannulla tai uunissa(200 astetta) siihen asti, että pinta saa paahteisen värin.
2. Jauha tasaiseksi massaksi aurinkokuivatut tomaatit, paahdetut mantelit ja Tiablo-kastike (voit jättää halutessasi sattumia tai massan hieman rouheiseksi)
3. Lisää sekaan vähitellen öljy ja lopuksi juusto.
Sopii sellaisenaan grilliruokien pintaan, leivän päälle tai pyöräytä pastan sekaan - nauti!
]]>
Eli Tiablon pehmeästi polttava perunasalaatti, ota tämä maukas resepti haltuun ja kruunaa vappusi tai vaikka maanantai tällä herkulla!
]]>Tiablon perunasalaatti 4:lle
3-4 kpl perunaa
3rkl maustamatonta jogurttia (turkkilainen tms paksumpi koostumus)
3rkl Tiablon majoneesia (katso ohje sivuiltamme)
puolikas paprika
ruohosipulia
suolaa
mustapippuria
öljyä
1. Pese perunat kuorineen. Pyöräytä perunat pienessä öljymäärässä ja suolassa.
2. Paahda perunoita kuorineen kokonaisena uunissa noin 30 minuuttia 200 asteessa. Tarkkaile kypsyyttä ja ettei kuori pala! Kypsennysaika riippuu perunan koosta.
3. Anna perunoiden jäähtyä, valmista sillä välin majoneesi ja pilko paprikat pieneksi kuutioksi sekä leikkaa ruohosipuli.
4. Sekoita majoneesi ja jogurtti keskenään.
5. Leikkaa jäähtynyt peruna kuorineen kuutioksi.
6. Lisää sekaan paprikakuutiot, ruohosipuli ja mausta pippurilla, lisää suolaa tarvittessa.
7. Anna perunasalaatin maustua jääkaapissa muutaman tunnin ajan tai vaikka yönkin yli. Lisää tarjoiltaessa pintaan paprikakuutioita ja pilkottua ruohosipulia ja tietenkin pikku töräytys Tiabloa!
! Vegaanisen version saat käyttämällä jogurtin tilalla vegaanista vaihtoehtoa tai/ja voit surauttaa vegaanisen Tiablon chilimajoneesin reseptillä jonka löydät tästä.
Vinkki! Ylijäävän majoneesin voit säilyttää jääkaapissa noin viikon ajan, tai dippailla sen vaikka heti valitsemasi dipattavan kanssa!
]]>Tiablon chilikala
Valitsemaasi kalaa (myös vegeproteiini sopii tähän) 120g / per henkilö
2munaa
3rkl Tiablo chiliä
korppujauhoja
suolaa
öljyä ja/tai voita
1. Käsittele kalafileet ruodottomiksi ja nahattomiksi
2. Vatkaa Tiablo ja kanamunat kevyesti mutta hyvin sekaisin erillisessä kulhossa
3. Kaada korppujauhoja erilliselle lautaselle ja sekoita sekaan pari hyppysellistä suolaa (jos sinulla on Tiablon chilijauhetta, lisää sitäkin sekaan makua antamaan)
4. Pyörittele kalafilee kerrallaan ensin Tiablo-munaseoksessa ja sitten korppujauhoissa.
5. Kuumenna pannu ja sulata voi (jos käytät) ja paista paneroidut kalafileet pannulla noin minuutti per. puoli riippuen fileen paksuudesta.
Nautiskele Patatas Tiablojen kanssa, tai nappaa haltuusi Tiablon pehmeästi polttava hollandaise-kastike parsojen kera - tästä ei maukkaammaksi kevät voi tulla!
]]>
Tiablon hollandaise-kastike 2:lle
1 keltuainen
1 rkl sitruunamehua
2rkl Tiablo Chiliä
50g voita
1. Keltuainen, sitruuna ja Tiablo chili-kastike kattilaan.
2. Sekoita vispilällä ja anna kattilan kuumentua, vispaile miedolla lämmöllä kunnes rakenne muuttuu kypsemmäksi (=paksuuntuu selkeästi).
3. Lisää sekaan huoneenlämpöinen voi (noin 5 osassa) vispaa ja sekoita ilman taukoja.
4. Mausta suolalla halutessasi, ja pehmeästi polttava hollandaise on valmis!
Vinkki! Leikkaa voi pieniksi kuutioiksi, niin se lämpenee huoneenlämpöiseksi nopeammin ja lisääminen kastikepohjaan on helpompaa!
]]>Tiablon nyhtökauraburger 4 kpl
240g Maustamatonta nyhtökauraa
60 g Tiablo Wings-kastiketta
40g Voita puolikas paketti aurajuustoa
4rkl maustamatonta jogurttia
1 iso tomaatti
Rucolaa
1. Paista nyhtökaura pannulla, saa ottaa vähän väriä pintaan.
2. Sulata voi ja sekoita siihen Tiablo Wings-kastike ja kaada nyhtökaura sekaan.
3. Leikkaa tomaatti 4-8 siivuksi.
4. Kokoa burger; Sipaise noin 1 rkl jogurttia, asettele tomaattisiivu, sitten nyhtökaura, aurajuusto ja pinnalle kasa rucolaa - kansi päälle ja nauttimaan!
Vinkki! Täysin vegaanin saat burgerista vaihtamalla jogurtin, aurajuuston ja voin.
Nappaa sämpyläreseptit alta
Briossisämpylä: https://tiablochili.fi/blogs/news/tiablon-nyhtokanaburgerit
Vegaani burgersämpylä: https://tiablochili.fi/blogs/news/tiablon-mustapapuburgeri
]]>Patatas tiablos: 2-4 henkilöä
500g kiinteä peruna
50g Tiablo Chili-kastiketta
30g voi
1.Lämmitä uuni 225 asteeseen.
2.Pese perunat hyvin ja leikkaa peruna 4-6 osaan koosta riippuen.
3. Paista perunoita uunissa noin 30 min välillä kääntäen niin että perunoihin tulee kaunis ruskea pinta.
4. Anna perunoiden hetki jäähtyä.
5. Sulata voi ja sekoita Tiablo chili-kastikkeen kanssa.
6. Sekoita voi chiliseos perunoihin.
Erinomainen lisuke ja sopii myös kunnon naposteluhetkiin!
]]>Tiablon ylikypsä possurulla 4:lle
800g possun niska/kassler
1rkl suola (tarkista ettei liha ole jo valmiiksi suolattu)
1,5 rkl tiablo jauhe
2rkl fariinisokeri
0.5 tl rouhittu mustapippuri
1tl rouhittu korianterin siemen
1tl rouhittu viherpippuri
1tl jauhettu inkivääri
1tl savustettu paprika
1. Laita kaikki kuiva-aineet mortteliin tai maustemyllyyn aja hienoksi rouheeksi.
2. Mausta possu jauheella hieromalla mausteet kunnolla lihan pintaan.
3. Laita liha vuokaan. Lisää noin 1dl vettä vuoan pohjalle.
4. Laita lihan päälle leivinpaperi ja sen päälle folio.
5. Kypsennä uunissa 150 asteessa noin 5tuntia.
6. Anna lihan jäähtyä hetki pöydällä.
7. Nosta lihan kelmun päälle ja pyöräytä tiukauksi rullaksi/pötköksi.
8. Jäähdytä kylmässä muutama tunti tai yön yli.
9. Leikkaa lihapötköstä noin 2cm paksuisia palasia ja paista pannulla 3 min välillä kääntäen.
Vinkki! Voit käyttää lihan myös nyhtöpossuna.
]]>Tiablon pasta romantico 2:lle
1kpl paprika
2kpl tomaatti
1rkl oliiviöljy 1kpl solo valkosipulia/ 2-3 valkosipulinkynttä
2-3rkl Tiablo chili-kastiketta
3rkl rouhittu manteli
mustapippuria rouhittuna
suolaa
Keitetty pasta (paketin ohjeen mukaan 2:lle)
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
2. Leikkaa paprika neljään osaan ja puolita tomaatit ja paahda ne uunissa ulkokuori ylöspäin noin 20 minuuttia uunin tehosta riippuen, pintaa saa ottaa väriä.
3. Leikkaa valkosipuli pieneksi. Paista valkosipulit pienessä öljymäärässä paistinpannulla pari minuuttia.
4. Lisää valkosipulien sekaan pannulle rouhittu manteli. Anna valkosipulien ja rouhitun mantelin ajautua pannulla kuumaan tanssiin niin kauan, että manteli saa hieman väriä.
5. Sen jälkeen kun olet ottanut paprikat ja tomaatit uunin paahteista, aja ne sauvasekoittimella tasaiseksi.
6. Lisää sekaan Tiablo chili-kastike, mustapippuria, valkosipuli ja mantelirouhe. Älä aja näitä enää tasaiseksi vaan kastikkeeseen saa jäädä suutuntumaa! Mausta lopuksi suolalla jos tarve.
7. Sekoita keittämäsi pastan sekaan kunnolla pyöritellen, nauti.
]]>
Tiablo-perheen ehdoton burgerisuosikki! Täysin vegaaninen herrrrkkuburger! Ohjeesta löydät sämpylä-, mustapapupihvi- ja soija-chilimajoneesin ohjeen 4:lle.
4 isoa sämpylää:
2 dl vesi
0,5 pss kuivahiivaa
0,5rkl sokeria
1 tl suolaa
0,25 dl öljyä
n. 4-5 dl jauhoja
pintaan: öljyä ja mustia seesaminsiemeniä
1. Sekoita kädenlämpöinen vesi sokerin ja kuivahiivan kanssa. Anna seistä noin 10minuuttia, jotta neste ''kuohahtaa''.
2.Lisää sekaan suola ja 8dl jauhoja, vaivaa noin 5minuuttia. Sitten sekoita öljy juokkoon vaivaten. Lisää jauhoja jos tarvitsee.
3. Anna taikinan kohota noin 40minuuttia.
4. Pyörittele uunipellille 8 palloa, painele pallot tasaiseksi ja anna kohota liinan alla noin 15minuuttia.
5. Voitele öljyllä ja lisää pintaan sesaaminsiemenet.
6. Paista uunissa 225 asteessa noin 17minuuttia.
Mustapapupihvit 4kpl:
1 tetra mustapapuja
2rkl valkosipulijauhetta
2rkl savupaprikajauhetta
1tl suola
1,5 rkl Tiablo wings / Tiablo chili
1,5rkl jauhettua psyliumia
3rkl öljyä
1. Aja kaikki raaka-aineet sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi, vähän voi jättää karkeaksikin.
2. Muotoile pihveiksi ja sivele öljyä pintaan ja paista uunissa 225 asteessa noin 10minuuttia.
3. Voit vielä grillata tai paistaa pihvit halutessasi tuomaan pintaan rapeutta.
Mitäs muuta väliin? Tiablo-perheen valinta: marinoitu punasipuli, soija-chilimajoneesi, korianteri ja kunnon tujaus vielä Tiablo chiliä! Täysin vegaanisen saat tekemällä majoneesin vegaaniseen muotoon, resepti alla. Tai voit kurkata Tiablon chilimajoneesin ohjeen sivuiltamme.
Tiablon soija-chilimajoneesi (vegaaninen)
1 dl soijajuomaa (sokeroimaton)
2,5 dl öljyä
2 tl valkoviinietikkaa
1 tl suolaa
3rkl Tiablo wings/Tiablo chili, lisää oman makusi mukaan
1. Mittaa soijajuoma astiaan, surauta sauvasekoitin päälle ja kaada öljyä sekaan hitaasti. Nosta sauvasekoitinta hitaasti ylöspäin siinä vaiheessa kun huomaat, että soijajuoma ja öljy alkavat sekoittua. Majoneesi on valmista kun öljy ei enää erotu soijajuomasta.
2. Sekoita lopuksi sekaan muut aineet vaikka lusikalla. Nauttimaan!
Jaa oma hetkesi myös meille Tiablon seurassa @tiablochili #tiablovers
]]>
On sanomattakin selvää, että Tiablo-perheen suosikkiherkku on Tiablon siivet ja aurajuustodippi. Burgereita testatessa tuli mieleen mitähän tapahtuisi jos kunnon briossisämpylän väliin repisi kanaa jonka maustaisi Tiablo wingssillä, ottaisi mukaan siipireseptistäkin tutun aurajuustodipin sekä raikasta, mausteistakin varsiselleriä?
Noh, hyvinhän siinä kävi - sen verran herkullinen kokonaisuus tervehti lautaselta, että pakko on jakaa tämä resepti ja vinkki myös teille #tiablovers.
Briossisämpylät 4kpl:
0,8 dl maitoa
10 g hiivaa
0,5 dl sokeria
3 munaa
6dl jauhoja
100 g voita
2 tl suolaa
1. Sekoita hiiva lämpöiseen maitoon. Lisää sokeri ja munat ja sekoita keskenään hyvin.
2. Lisää jauhoja desi kerrallaan sekaan, kokoajan hyvin sekoittaen. Vaivaa taikinaa hyvin, lisää sekaan voita pienissä erissä. Vaivaa hetki ja lisää suola sekaan.
3. Laita taikina-astiaan kansi/kelmu päälle ja anna olla jääkaapissa vähintään 8tuntia, vaikka seuraavaan päivään asti.
4. Pyöritä 4kpl pullia ja paina ne litteiksi pellille. Peitä pelti kelmulla, jottei pinta pääse kuivumaan - anna kohota pari tuntia huoneenlämmössä.
5. Voitele briossit kananmunalla ja paista 175 asteisessa uunissa noin 12 minuuttia, uunin tehosta riippuen.
Nyhtökana
3 kpl kanankoipia (maustamattomia)
80 g Tiablo wings
20 g voita
1. Kypsennä kanankoipia uunissa 200 asteessa noin tunti.
2. Anna koipien viilentyä hetki ja revi liha irti luista.
3. Sulata voi ja sekoita Tiablo wings keskenään hyvin ja sekoita sitten nyhtökanan sekaan.
Aurajuustodippi:
1prk kermaviiliä
50 aurajuustoa
1. Valuta kermaviili vaikka suodatinpaperin läpi parin tunnin ajan.
2. Murenna aurajuusto pieneksi ja sekoita valutetun kermaviilin sekaan.
Varsisellerin voit leikata ohueksi ja laita jäiseen veteen noin 5minuutiksi. Jos omistat mandoliinin, sillä tulee helposti ohutta siivua!
Asettele täytteet sämpylän väliin ja nauti, jos kaipaat lisää potkua sekaan voit lisätä Tiabloa vielä väliin tai jättää voin pois tai vähentää määrää nyhtökanan seassa.
]]>
Raparperi on kesän parasta antia! Tässä grilliruokien luottokumppani-reseptissä yhdistyy raparperin raikas hapokkuus, sipulin ja mausteiden täyteläisyys ja Tiablon tuoma pehmeä polte.
Raparperi-sipulisalsa
Raaka-aineet
2kpl salotti sipuli n.75g
1 kpl valkosipulin kynsi
3dl öljy
3rkl väkiviinaetikka
½dl sokeri
1tl suola
2 rkl Tiablo Chili kastiketta (myös Wings ja Garlic sopii!)
4dl (noin 200g) raparperia
1. Leikkaa sipulit pieneksi kuutioksi. Paista sipulit kevyesti öljyssä, ei saa ruskistua. Lisää loput raaka-aineet paitsi raparperi ja hauduttele miedolla lämmöllä noin 5minuuttia.
2. Leikkaa raparperit pieneksi kuutioksi ja kaada lämmin sipulipaistos öljyineen raparperin sekaan ja anna maustua sekä viilentyä.
Vinkki! Erinomainen grillattujen juustojen kanssa. Sopii myös kalalle ja lihalle.
]]>
]]>
Tiablon kebab
800 g sika-nautajauhelihaa
3rkl paprikajauhetta
2rkl juustokuminaa
1rkl suolaa
1tl rouhittua mustapippuria
2tl Tiablo chilijauhe (tai 2rkl Tiablo wings tai 3rkl Tiablo chili)
1. Laita liha ja mausteet yleiskoneeseen ja anna vatkautua siellä niin pitkään, että massa on tasaista.
2. Kuumenna uuni 100 asteeseen.
3. Pyörittele lihamassa pitkulaiseksi pötköksi ja pyöräytä tiukasti folion sisälle.
4. Laita foliopötkö uunin 4tunniksi.
5. Anna viilentyä kunnolla ennen käsittelyä.
Vinkki! Anna lihan uunin jälkeen viilentyä täysin, jopa jääkaappikylmäksi niin se on helpommin siivutettavissa vaikka juustohöylällä! Tämä on erinomaista nautittavaksi seuraavana päivänä, mutta jos aikaa ei ole hukattavaksi niin viilennä, siivuta ja nauti!
Tiablon tomaattikastike ''kebusoosi''
2 valkosipulinkynttä
1rkl öljyä
70g tiivistettyä tomaattipyreetä
500 g paseerattua tomaattia
1dl vettä
1rkl sinappia
2tl suolaa
Tiablo chilijauhetta tai Tiablon chiliä tai Tiablon wingssiä oman maun mukaan
1. Paista valkosipuli öljyssä. Lisää kaikki muut raaka-aineet ja anna ''pulputella'' miedolla lämmöllä rauhassa, välillä sekoittaen noin 40 minuuttia.
2. Aja tasaiseksi sauvasekoittimella.
Siivutetun lihan päälle kun kaataa Tiablo chili-kastiketta on nautinto taattu! Niin ja ne lisukkeet.. Mitä valitsit? Tiablon potut ja kylkeen vielä raikas salaatti – vai jotain muuta? Kerro meille! @tiablochili #tiablovers
]]>
Tacon herkullisuuden luo paputäytteen tumma täyteläisyys, kaalisalaatin hapokas raikkaus ja juuston tasapainottava suolaisuus. Tämän trion kun laittaa tacon väliin ja päälle puristaa vielä Tiablon chili-kastiketta alkaa suussa serenaadit soida ja makunystyrät tanssii sambaa!
Täytteet 12 kpl tacoja
Paputäyte:
1dl mungpapuja (Huomio:näitä tulee liottaa vähintään 8tuntia jos käytät kuivattuja)
175g mustapapuja(säilöttyjä)
1kpl sipuli
2kpl valkosipulinkynttä
1rkl öljyä
70g tomaattipyreetä
1rkl sokeria
hyppysellinen suolaa
2rkl Tiablo wings
1tl rouhittua mustapippuria
3dl vettä
1.Keitä liotetut mungpavut kypsäksi, noin 10minuutin keittoaika.
Kaalisalaatti:
200g kaalta
2tl suolaa
1rkl sokeria
yhden limen mehu ja raastettu kuori
Vinkki! Voit käyttää kaalin myös nopeammin, mutta pidempään maustuessa hapokkuus pääsee parhaiten esiin!
Fetamuru:
Paketti fetaa/salaattijuustoa
1. Painele juusto siivilän läpi pieneksi muruksi.
Kokoa täytteet tacoon haluamassasi järjestyksessä ja laita vielä pintaan Tiablo chili-kastiketta - sambakarnevaalit suussa maistaessa? @tiablochili #tiablovers
]]>
Pottu, peruna, patatas, potatos - onhan näitä! Mutta varmaa on, että Tiablolla maustettu sellainen on herkullisin!
500 g perunaa
1,5 rkl öljyä
3rkl Tiablo chiliä
2kpl valkosipulin kynsiä
hyppysellinen suolaa
1. Pese perunat ja leikkaa ohuiksi lohkoiksi.
2. Kuori valkosipulit ja leikkaa tai purista murskaksi.
3. Sekoita perunat ja kaikki raaka-aineet suoraan uunipellin ja leivinpaperin päällä sekaisin ja levitä tasaisesti pellille.
4. Paista uunissa 200 asteessa noin puoli tuntia, välillä käännellen.
Nauti perunat lisukkeena herkkuannoksen kera tai dippaile Tiablon majoneesiin!
]]>
Tiablo chilimajoneesi
2.5dl öljy
1tl sinappi
½ tl punaviinietikka
1 muna
hyppysellinen suolaa
Valitsemaasi Tiabloa oman maun mukaan
Mittaa öljy astiaan mikä on mielellään muodoltaan pitkä ja kapea, sellainen mihin sauvasekoitin mahtuu pohjaan asti. Lisää öljyn sekaan kananmuna (varo ettei keltuainen rikkoudu), sinappi, etikka ja hyppysellinen suolaa. Paina sauvasekoitin pohjaan asti ja täräytä kone käyntiin – sano kirjaimet T.I.A.B.L.O ja ala sitten nostamaan sauvasekoitinta hitaasti ylöspäin. Kun paksu majoneesi on valmis sekoita sekaan valitsemasi Tiablo-kastike.
Tiablon soija-chilimajoneesi (vegaaninen)
1 dl soijajuomaa (sokeroimaton)
2,5 dl öljyä
2 tl valkoviinietikkaa
1 tl suolaa
3rkl valitsemaasi Tiabloa
1. Mittaa soijajuoma astiaan, surauta sauvasekoitin päälle ja kaada öljyä sekaan hitaasti. Nosta sauvasekoitinta hitaasti ylöspäin siinä vaiheessa kun huomaat, että soijajuoma ja öljy alkavat sekoittua. Majoneesi on valmista kun öljy ei enää erotu soijajuomasta.
2. Sekoita lopuksi sekaan muut aineet vaikka lusikalla. Nauttimaan!
]]>
Tämä annos on sellainen annos missä pääraaka-aineet ovat herkullisia yhdessä ja erikseen. Kokeile chorizo-mantelisalsaa myös pastaan pyöräytettynä tai leivän välissä!
Chorizo-mantelisalsa:
1 kokonainen paprika
4kpl valkosipulin kynttä
200g manteleita
1 rkl öljyä
3rkl Tiablo chili / Tiablo wings
noin 250 g chorizo-raakamakkaraa
Lisäksi
300 g jättirapuja / tiikerirapuja
1. Paahda paprikaa ja valkosipulia 225 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Laita sitten mantelit sellaisenaan samalle pellille ja paahda vielä toiset 10minuuttia.
2. Anna paprikan, valkosipulin ja manteleiden jäähtyä hetki.
3. Laita paahdetut raaka-aineet yleiskoneeseen öljyn kanssa. Massan ei tarvitse tulla täysin sileäksi vaan jätä massa rouheaksi.
4. Leikkaa chorizomakkarat pieniksi paloiksi, paista pannulla noin 7minuuttia ja kaada mantelimassa sitten sekaan. Lisää lopuksi vielä Tiabloa ohjeen tai oman maun mukaan.
4. Käsittele ravut ja paista ne pannulla tai grillaa grillissä, mausta pienellä määrällä suolaa ja kypsennyksen jälkeen voit sivellä vielä Tiabloa pintaan.
5. Voit sekoittaa manteli-chorizosalsan rapujen kanssa tai asetella ravut lautaselle ja salsan päälle - valitse mieluisesi vaihtoehto ja nauti!
Vinkki! Jos chorizo-mantelisalsaa jää vielä yli nauti sitä vaikka leivän välissä kurkkusiivujen kera!
]]>Ribsit, 2 kg possun ribsejä: valmistusaika noin 2tuntia, 2-3henkilöä.
Valmista aluksi keitinliemi.
Keitinliemi:
2dl soijaa
2kpl solo valkosipulia / 5valkosipulinkynttä
2rkl Tiablo chili - kastiketta
2kpl porkkanaa
1tl maustepippuria
½tl neilikkaa
5kpl laakerinlehtiä
1tl timjamia
½tl kokonaisia mustapippureita
vettä
1.Liemen valmistaminen: Pilko porkkanat, kuori valkosipulit ja pilko. Laita kaikki liemen raaka-aineet kattilaan. Poista ribseistä luitten takana menevä kalvo vetäisemällä se irti. Leikkaa ribsit osiin (2-3), jotta saat ne hyvin kattilaan. Kaada kattilaan vesi niin, että ribsit ja muut raaka-aineet peittyvät hyvin. Keitä hiljalleen noin tunti.
Nosta lihat pois ja siivilöi liemi astiaan. Säästä liemi!
Glaseerauskastike:
2dl ribsien keitinlientä
2rkl soijaa
2rkl osterikastikettta
1½dl ruokosokeria
4rkl riisiviinietikkaa
1½rkl Tiablo chili-kastiketta
2. Glaseerauskastike: Kuumenna keitinlientä, sokeria, osterikastiketta,soijaa ja keitä sen jälkeen pienellä lämmöllä noin 20minuuttia. Varo kiehumista! Lisää lopuksi riisiviinietikka ja Tiablo chili-kastike.
3. Paista ribsit joko uunissa tai ehdottomana suosituksena grillissä.
Grilli: grillaa ribsejä noin 10minuuttia, parin minuutin välein käännellen ja glaseerauskastiketta sivellen.
Uuni: paista niitä 200 asteessa noin 15minuuttia ja sitten sivelet pintaan glaseerauskastiketta lihat kääntäen ja paistat vielä toiset 15minuuttia.
]]>
Tiablon siivet
1 pkt maustamattomia siipiä
2L kana/kasviliemi
50g voi
100g Tiablo Wings kastiketta
(Psst.. Voit maustaa voimakkuuden mieluiseksi lisäämällä tai vähentämällä voin ja Wings-kastikkeen määrää. Tässä miedompi versio: 75g voi, 75g Tiablo Wings)
Ennen siipien käsittelyä, laita nyt viimeistään alla olevan ohjeen mukaan dipin kermaviilit valumaan.
1.Kuumenna liemi kattilassa kiehuvaksi, lisää siivet sekaan ja kun liemi kuumenee kiehuvaksi uudelleen pienennä lämpötilaa reilusti hellan/induktion lämpö 1-2 teholle ja hauduta 20 minuuttia. Älä enää anna liemen kiehua tai siivet kuivuvat. Nosta siivet leivinpaperille ja siivilöi liemi.
Vinkki! Säästä liemi pakastimessa seuraavaa siipihetkeä varten, näin liemi kerää makua jokaisen keittämisen jälkeen enemmän ja maku vain paranee.
2.Lämmitä uuni 225 asteeseen Paista siipiä ensin 15 minuuttia käännä ja paista toiset 15 minuuttia. Anna siipien hetki jäähtyä. Siipien jäähtyessä on hyvä tehdä kastike mikä tulee siipien päälle.
3.Sulata voi mikrossa tai kattilassa. Sekoita Tiablo wings- kastike voihin ja vatkaa hyvin. Voi pitää olla kuumaa, ettei kastike muutu kovaksi. Laita siivet pussiin tai pieneen rasiaan. Kaada kastike siipien päälle ja pyörittele huolella. Nauti siivet aurajuusto-dipin kanssa.
Aurajuusto-dippi siiville.
1 prk kermaviiliä (200g)
n.60g aurajuustoa (1/3 pakettia)
1.Valuta kermaviiliä noin 2 tuntia, Esimerkiksi kahvin keittämiseen tarkoitetun suodatepaperin läpi niin, että asettelet sen isoon kuppiin ja taitat reunat kupin reunojen yli, jotta kupin pohjalle jää tilaa valuvalle nesteelle. Valutuksen jälkeen, kaada paksu kermaviili astiaan ja sekoita murennetun aurajuuston kanssa. Tämä on hyvä tehdä ennen siipien kypsentämistä.
Nautinnollista hetkeä siipien kanssa! Jos jaat hetken ystävän kanssa, suosittelemme tuplaamaan raaka-aineiden määrän, tai vaikka triplaamaan jos siipien äärelle saapuu useampi #tiablovers:si.
]]>