Tiablon kebab
Tiablon kebab
800 g sika-nautajauhelihaa
3rkl paprikajauhetta
2rkl juustokuminaa
1rkl suolaa
1tl rouhittua mustapippuria
2tl Tiablo chilijauhe (tai 2rkl Tiablo wings tai 3rkl Tiablo chili)
1. Laita liha ja mausteet yleiskoneeseen ja anna vatkautua siellä niin pitkään, että massa on tasaista.
2. Kuumenna uuni 100 asteeseen.
3. Pyörittele lihamassa pitkulaiseksi pötköksi ja pyöräytä tiukasti folion sisälle.
4. Laita foliopötkö uunin 4tunniksi.
5. Anna viilentyä kunnolla ennen käsittelyä.
Vinkki! Anna lihan uunin jälkeen viilentyä täysin, jopa jääkaappikylmäksi niin se on helpommin siivutettavissa vaikka juustohöylällä! Tämä on erinomaista nautittavaksi seuraavana päivänä, mutta jos aikaa ei ole hukattavaksi niin viilennä, siivuta ja nauti!
Tiablon tomaattikastike ''kebusoosi''
2 valkosipulinkynttä
1rkl öljyä
70g tiivistettyä tomaattipyreetä
500 g paseerattua tomaattia
1dl vettä
1rkl sinappia
2tl suolaa
Tiablo chilijauhetta tai Tiablon chiliä tai Tiablon wingssiä oman maun mukaan
1. Paista valkosipuli öljyssä. Lisää kaikki muut raaka-aineet ja anna ''pulputella'' miedolla lämmöllä rauhassa, välillä sekoittaen noin 40 minuuttia.
2. Aja tasaiseksi sauvasekoittimella.
Siivutetun lihan päälle kun kaataa Tiablo chili-kastiketta on nautinto taattu! Niin ja ne lisukkeet.. Mitä valitsit? Tiablon potut ja kylkeen vielä raikas salaatti – vai jotain muuta? Kerro meille! @tiablochili #tiablovers