TIABLO SYNTYI KUN KOKKI HALUSI ITSELLEEN CHILIKASTIKKEEN; MIKÄ EI SISÄLLÄ KAIKKEA MAHDOLLISTA, SOPII KAIKKEEN MAHDOLLISEEN

Tiablon perunasalaatti

Tiablon perunasalaatti 4:lle

3-4 kpl perunaa

3rkl maustamatonta jogurttia (turkkilainen tms paksumpi koostumus)

3rkl Tiablon majoneesia (katso ohje sivuiltamme)

puolikas paprika

ruohosipulia

suolaa

mustapippuria

öljyä

 

1. Pese perunat kuorineen. Pyöräytä perunat pienessä öljymäärässä ja suolassa.

2. Paahda perunoita kuorineen kokonaisena uunissa noin 30 minuuttia 200 asteessa. Tarkkaile kypsyyttä ja ettei kuori pala! Kypsennysaika riippuu perunan koosta.

3. Anna perunoiden jäähtyä, valmista sillä välin majoneesi ja pilko paprikat pieneksi kuutioksi sekä leikkaa ruohosipuli.

4. Sekoita majoneesi ja jogurtti keskenään.

5. Leikkaa jäähtynyt peruna kuorineen kuutioksi.

6. Lisää sekaan paprikakuutiot, ruohosipuli ja mausta pippurilla, lisää suolaa tarvittessa. 

7. Anna perunasalaatin maustua jääkaapissa muutaman tunnin ajan tai vaikka yönkin yli. Lisää tarjoiltaessa pintaan paprikakuutioita ja pilkottua ruohosipulia ja tietenkin pikku töräytys Tiabloa!

! Vegaanisen version saat käyttämällä jogurtin tilalla vegaanista vaihtoehtoa tai/ja voit surauttaa vegaanisen Tiablon chilimajoneesin reseptillä jonka löydät tästä.

Vinkki! Ylijäävän majoneesin voit säilyttää jääkaapissa noin viikon ajan, tai dippailla sen vaikka heti valitsemasi dipattavan kanssa!